Home

Nieuws

'Bouw buitenlandse inzendingen Floriade vertraagd'

Venlo – Binnen de organisatie van de Floriade bestaan zorgen over de voortgang bij de bouw van een aantal buitenlandse inzendingen.

Dat melden bronnen die nauw bij de realisatie van het Floriade-terrein betrokken zijn. Bij sommige buitenlandse projecten zijn de funderingen nog maar nauwelijks gestort. Zo is China nog maar net met de bouw van zijn paviljoen begonnen. Andere Aziatische deelnemers zouden nog niet eens met de bouw gestart zijn.

Volgens betrokkenen kan de vertraging problemen opleveren als de winter straks inzet. In 2010 liep de bouw ook al vertraging op als gevolg van strenge, aanhoudende vorst. Ook nu wordt rekening gehouden met winters weer.

De organisatie van de Floriade is vooralsnog positief gestemd. Bij een evaluatiebijeenkomst met de deelnemende regio’s en gemeenten werd geconcludeerd dat alle noodzakelijke voorbereidingen goed op schema liggen. Zo zou de aansluiting van de A74 op het Duitse wegennet ruim op tijd klaar moeten zijn.

Ook de Innovatoren en de Villa Flora zijn inmiddels klaar om opgeleverd te worden. De bouw van andere binnenlandse inzendingen lijkt eveneens op koers te liggen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.