Home

Nieuws

Boeren krijgen langer de tijd om investering af te ronden

Den Haag – Het ministerie van ELI heeft voor drie subsidieregelingen de investeringstermijn verhoogd naar drie jaar. Het gaat om de subsidies Jonge landbouwers, Gecombineerde luchtwassystemen en Investeringen in milieuvriendelijke maatregelen.

Als één van deze subsidies na 1 januari 2010 is toegekend, betekent dit dat boeren drie jaar de tijd hebben om de investering af te ronden. Eerder was dit twee jaar. Voor subsidies voor Gecombineerde luchtwassystemen 2009 of Jonge landbouwers 2009 geldt dat boeren alleen een jaar extra de tijd krijgen als de investering vertraging heeft opgelopen door een vergunningsaanvraag bij bijvoorbeeld de gemeente. Daarvoor moet een verzoek om uitstel gedaan worden bij Dienst Regelingen.

Het ministerie wil met deze versoepeling boeren tegemoet komen die door onvoorziene omstandigheden vertraging hebben opgelopen voor hun financieringsplannen. Vanwege Europese regelgeving geldt de verlengde investeringstermijn niet voor de subsidies Fijnstofregelingen en Investeringen in integraal duurzame stallen.

Of registreer je om te kunnen reageren.