Home

Nieuws 3460 x bekeken 18 reacties

Boerderij Weekend met meer feiten en achtergronden

Met ingang van 2012 verschijnt bij Boerderij Vandaag – de nieuwe naam van uw krant – elke vrijdag een speciale bijlage: Boerderij Weekend.

Hierin geven we u als lezer nog meer feiten, achtergronden, opinies en analyses. Bijvoorbeeld in de vorm van een spraakmakend interview of een indringende reportage. Neem kennis van feiten en meningen en laat ze in het weekeinde op u inwerken.

Boerderij Weekend neemt geregeld een kijkje over de grenzen. We zijn als Nederlandse landbouw immers afhankelijk van de export. Ontwikkelingen in Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië hebben grote invloed. En wat gebeurt er in de snel groeiende Bric-landen (Brazilië, Rusland, India en China)? Vormen zij echt een bedreiging? En hoort Zuid-Afrika daar onderhand ook niet bij?
In aparte rubrieken zetten wij de tendensen op beurzen en geldmarkten uiteen. We diepen fiscale en juridische zaken uit en scheppen orde in de wereld van onroerend goed.

Vast onderdeel van de weekendbijlage vormen ook diverse columns met spraakmakende meningen. En natuurlijk ontbreekt de ondernemer als mens niet in Boerderij Weekend. In de vertrouwde rubriek Mensen – ook in dit nummer – leest u over de persoonlijke motieven achter iemands handelen.

Boerderij Weekend is een bijlage bij de vrijdag-editie van Boerderij Vandaag. Onder deze nieuwe naam ontvangen abonnees met ingang van 3 januari 2012 vier dagen per week het nieuws: op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.

Boerderij Vandaag houdt u op de hoogte en duidt de nieuwsfeiten zodat u als ondernemer adequaat kunt handelen. Als redactie zijn we verheugd dat we u vanaf komend jaar vaker en beter kunnen bedienen – zonder dat het abonnement duurder wordt.

We gaan de samenwerking tussen de krant en het bekende weekblad Boerderij – dat natuurlijk gewoon blijft bestaan – versterken. Deze bundeling van kennis en ervaring komt niet alleen tot uiting in de nieuwe naam van uw krant; we willen ook onze dienstverlening aan u verder verbeteren. Een van de volgende stappen staat gepland voor het vroege voorjaar: het samenvoegen van de websites agd.nl en boerderij.nl tot één leidend online platform voor de Nederlandse boer.

U merkt het: we hebben er zin in. Boerderij Vandaag en Boerderij
Weekend komen eraan, met nieuws en achtergronden voor ondernemende boeren.

Jan Vullings, hoofdredacteur


Uw krant verder als Boerderij Vandaag

Een nieuw jaar, een nieuwe krant. Met ingang van 3 januari 2012 gaat deze krant verder onder de naam Boerderij Vandaag. We verbreden het aanbod voor u als lezer.

Uw nieuwe krant verschijnt namelijk vier keer per week: op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. En op vrijdag krijgt u als abonnee ook het nieuwe product Boerderij Weekend, een speciale bijlage met achtergronden, interviews en opinies.

De nieuwe krant is – nog meer dan u al van ons gewend bent – gericht op dagelijks nieuws voor ondernemers. Of het nu gaat om actuele marktinformatie of om het laatste nieuws uit de politiek: met Boerderij Vandaag bent u altijd op de hoogte.

De krant is nu al leidend in de berichtgeving over politieke en maatschappelijke ontwikkelingen, Europees landbouwbeleid en wereldhandel. Ook zijn we hét podium voor opinie, discussie en debat. Dit blijft zo, wij zullen deze positie verder versterken.

Boerderij Vandaag houdt u op de hoogte en duidt de nieuwsfeiten, zodat u als ondernemer adequaat kunt handelen. Als redactie zijn we verheugd dat we u vanaf komend jaar vaker en beter kunnen bedienen – zonder dat het abonnement duurder wordt.

We gaan de samenwerking tussen de krant en het bekende weekblad Boerderij – dat natuurlijk gewoon blijft bestaan – versterken. Deze bundeling van kennis en ervaring komt niet alleen tot uiting in de nieuwe naam van uw krant; we willen ook onze dienstverlening aan u verder verbeteren.

Een van de volgende stappen staat gepland voor het vroege voorjaar: het samenvoegen van de websites agd.nl en boerderij.nl tot het leidende
online platform voor de Nederlandse boer.

U merkt het: we hebben er zin in. Boerderij Vandaag komt eraan, met dagelijks het laatste nieuws voor ondernemende
boeren.

Jan Vullings, hoofdredacteur

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Hans Brasil

  "U merkt het: we hebben er zin in." schrijft Vullings, "zin als een boer die naar de tandarts moet" zal ie bedoelen. Met zo'n klein groepje boeren die er nog overblijven, en nog een handjevol hobbyisten, moeten ze wel. Wat echter wel steeds duidelijker wordt is vooral de loyaliteit naar de periferie toe, omdat zij uiteindelijk ook, net als die periferie, leven over de boer zijn rug.

 • no-profile-image

  Dat leid alleen tot spraakverwarring....................

 • no-profile-image

  Onzin; een jaar geleden ging AGD van 5/week naar 4/week met hogere kosten. Nu doen jullie net voorkomen alsof het nog meer wordt.

 • no-profile-image

  liessel

  Ik vindt het prettig dat jullie terug gaan naar 5 x per week daar betaalde we ook voor want ondanks dat er een website is geopend zijn er veel metname 65+ die geen internet hebben of er aan willen beginnen.
  Dat jullie de sites samenvoegen geen probleem mee als we maar niet 2x het zelfde lezen in boerderij vandaag en in de boerderij want dan is het toch weer dubbel op.

  Ben heel benieuwd naar het resultaat.

  Fijne feestdagen voor alle lezers en eenvooral gezond 2012

 • no-profile-image

  Lianne Bakker

  Wie bednkt zoiets? AGD is een instituut, waarom zou je daar ineens zo'n Dick Bruna-naam aan gaan geven? Slechte zet.

 • no-profile-image

  Irene

  Wat nu als je de krant Vandaag niet vandaag maar morgen leest dan is het niet meer het nieuws van vandaag maar van gisteren. Maw slechte naam want nieuws van Vandaag verjaard snel. Boerderij Dagblad was simpeler geweest.

  Verder goede zet. Nu nog een aantrekkelijk combinatie abonnement (Boerderij en Dagblad) aanbieden voor een schappelijke prijs! Succes!

 • no-profile-image

  Jan Vullings. Als U niet in staat bent. als u zo gesencueerd word
  Als U het lef niet heeft . dat nieuws te brengen waar de boer recht
  op heeft. bent U .en U krant nog slechter dan de ochtend krant van NOORD KOREA.
  NOBLESSE PROTEINS heeft na jaren van processen voeren
  tegen boerenbedrog organisatie Z.L.T.O. gewonnen. Heeft zijn
  slachtafval verwerkings fabriek met onmddelijke ingang geopend .
  DAT IS NIEUWS .waar boeren recht op hebben.


 • no-profile-image

  Ik enk dat jullie er niets van begrijpen stelletje zakkenvullers

 • no-profile-image

  wat kan ik het beste opzeggen :het AGD of de Boerderij ?
  j.s.vander pol

 • no-profile-image

  de Tuinder

  Waar blijft in deze opzet het nieuws van de overige agrarische sectoren? ik wil als Tuinder niet alleen maar nieuws over de Boerderij en ook niet een blad met die naam in onze sector. ik zeg bij deze mijn abonnement op!!

 • no-profile-image

  528 euro betalen voor 3 dunne krantjes per week waarvan eigenlijk de twee eigen vakpagina's het interessantste zijn...
  Daarnaast is het merendeel van de agrarisch ondernemers 40+(+), een leeftijdsgroep die overal op zijn bedrijf goedkope leesbrilletjes van het Kruidvat heeft liggen. Niemand die aan een Ipad, HTC Touch, APP-Store, twitter of Blackberry denkt! Nee, geen zwarte bes. Wij wilden ons abonnement ook al opzeggen.

  Jullie moeder-uitgeversbedrijf heeft het paard achter de wagen gespannen en foute keuzes gemaakt! Om te redden wat er te redden valt moet het roer nu plotseling drastisch om.

  Nu begrijp ik ook waarom wij vorige maand namens "zusterblad" Boerderij herhaaldelijk gebeld werden om een meerjarig abonnement af te sluiten tegen "een gunstig prijsje". Kan je dubbel betalen voor 2x hetzelfde!

  Er zullen straks ongetwijfeld weer interesante introductie-kortingen gegeven gaan worden. Wijsheid om nu maar al vast op te zeggen?

 • no-profile-image

  het wordt de nieuwe krant voor jagers en anderen die alles in de natuur willen vernielen. Een krant voor lui, die menen dat het buitengebied aan hen toebehoort. Asl er een god is, moet hij nu ingrijpen.....................Er wordt niet ingegrepen dus is er geen god. Maar dat weet ik al jaren, waren er ook maar geen jagers. Die zijn niet zo slim!!!

 • no-profile-image

  O ja vergeten
  @ Jipperda: wat je het best kunt opzeggen is het CDA.

 • no-profile-image

  slim u schrijft wel een beetje ongenuanceert
  het botst wat met mijn kerstgedachte.
  ik wens u een fijn en tolerant 2012 toe

 • no-profile-image

  Beste Jan Vullings,

  Goede naam, en de voorpagina ziet er mooi uit.
  U bent wel qua prijs de ferrarie onder de dagbladen, dat mag wel, maar GA dan voor 99% voor uw doelgroep, en hierbij bedoel ik de agrarische ondernemers. In een Boerderij vandaag lezen we graag positieve en doelgerichte artikelen over het agrarisch ondernemen, en vakkundige literatuur. De laatste paar maanden zet u uw doelgroep vaak in een kwaad daglicht en mijn vraag is wat is daarvoor uw reden ????
  Kwakkeloos wat onderwerpen van het ANP overnemen vind ik echt niet goed en vooral de ANTIE boeren onderwerpen.
  Vr.Gr. WESSEL

 • no-profile-image

  AGD of Boerderij: meer lezers in DEN HAAG dan op het platteland. Veel succes!!!

 • no-profile-image

  Riny

  Ik hoop dat je vooral veel aandacht geeft aan het goede voedsel wat de boer en tuinder produceert. En dat er een redelijke prijs voor betaald moet worden. Dan voeg je als media wat toe aan duurzaamheid. En geef die milieuactivisten geen aandacht, dan houdt die onzin een keer op. Dan kunnen we ons bezig houden met de zaken die echt aandacht nodig hebben en verbeterd moeten worden. We moeten niet meer van die Oostvaardersplassen krijgen. Waar dat afgrijnselijk dierenleed zich afspeelt. Laat ze maar eerst beginnen de bossen op te knappen. Het is tijd dat ze de grote rommel opruiomen die ze veroorzaakt hebben i.p.v. meer rommel te maken! Natuur kan mooi zijn maar niet op deze manier. Prachtige landbouwgrond verwoesten en mensen op de wereld laten verhongeren!

 • no-profile-image

  Ik vind dat er wel aandacht moet worden gegeven aan dier en milieuactivisme. Het is de realiteit van de samenleving en de politiek. Daar moeten we onze ogen niet voor sluiten maar mee leren omgaan.

Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.