Home

Nieuws 196 x bekeken

Bleker wil streekgebonden jacht

Den Haag – Staatssecretaris Henk Bleker van landbouw wil naar een streekgebonden, beheersmatige jacht. Dat zegt hij tijdens een Kamerdebat over ganzenbeheer en jacht.

”Ik wil naar een situatie dat er geen plezierjacht meer in Nederland is, maar alleen streekgebonden jacht op basis van faunabeheer. De jacht moet hierbij meer gereguleerd worden door de Wild Beheer Eenheden”, aldus Bleker. Hij wil dit ook vastleggen in de nieuwe wet Natuur.

De staatssecretaris geeft tevens aan dat hij een harde aanpak wil van jagers die stropen, zoals de jagers in Drenthe die recent werden aangehouden. ”Dit moet streng worden aangepakt. In dit soort gevallen moet de jachtakte voor het leven worden ingenomen, net als de wapenvergunningen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.