Home

Nieuws 256 x bekeken 4 reacties

Bleker: mijn natuurbeleid is revolutionair

Den Haag – Staatssecretaris Henk Bleker vindt zijn plannen voor het natuurbeleid ’revolutionair’, zo zei hij dinsdag in een interview op Radio 1.

Nieuw aan zijn beleid is volgens Bleker dat natuurbescherming niet langer een zaak is van de politiek, maar van burgers zelf. ”Je moet de verantwoordelijkheid neerleggen bij de mensen in de streek, in de regio”, aldus de staatssecretaris. ”Dat geldt ook voor de jacht. In die zin ben ik wel een beetje revolutionair bezig.”

Dinsdag behandelt de Tweede Kamer de landbouw- en natuurbegroting. Er is veel kritiek op het beleid van Bleker, maar hij voelt zich nog in voldoende mate gesteund. ”Er is bijna Kamerbrede steun voor mijn mestplan. En elf dagelijks besturen van de provincies hebben ingestemd met de decentralisatie van het natuurbeleid. In die zin heeft alles twee zijden van de medaille.”

Overigens heeft de twaalfde provincie, Flevoland, een rechtszaak tegen het Rijk aangespannen om deze kwestie. Volgens gedeputeerde Marc Witteman houdt Bleker zich niet aan eerder gemaakte afspraken door de investeringen in het Oostvaarderswold niet te vergoeden. Die zaak dient donderdag.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Wotssjer

  Blekers beleid is niks niet revolutionair. Het is een oude en bleke truc om afbraak van beleid met als etiket 'vernieuwing' over de schutting te keilen. Waarom gaat deze man niet gewoon thuis zijn eigen ponys verneuken, dan doet-ie tenminste een keer iets waartoe hij door weldenkend Nederland en misschien ook door zijn ponys wel in staat wordt geacht.

 • no-profile-image

  Bleker pomp a.u.b. geen geld meer in die dure groene speeltuin. Het is alleen maar een speeltuin voor dure onderzoekers, biologen, wetenschappers, deskundige enzzz. Die paarhonderden euro's voor de aanleg is niet veel, maar het moet ook onderhouden worden en de wetenschappers schrijven het liefs duizenden dure rapporten die niet kloppen zodat ze weer aan de volgende kunnen beginnen.

 • no-profile-image

  Henk Bleker, Ga maar door met flink bezuinigen op natuur .
  Natuur zat in nederland Het gaat die organisaties alleen maar om hun eigen inkomsten. De meeste organisaties hebben er een grote bende / wildernis van.

 • no-profile-image

  Geld op - praatjes over!!
  Dicht die kraan.

Of registreer je om te kunnen reageren.