Home

Nieuws 215 x bekeken

Bleker meest trots op aanleg Reiderwolde

Den Haag – Staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) noemt de aanleg van het natuurgebied Reiderwolde het mooiste project dat hij als gedeputeerde van Groningen mogelijk heeft gemaakt.

”Daar ben ik het meest trots op”, zegt hij in een gesprek met agd.media.

Deze week publiceerde De Volkskrant een reconstructie van de ontwikkeling van het project, in 2007. Daarin wordt gesteld dat Bleker ’door te rommelen met grond’ ten onrechte ruim 170.000 euro extra aan subsidie heeft verleend aan de twee schapenboeren, die eigenaar zijn van het gebied.

Volgens Bleker is dat onzin. ”Ik heb dat tot op de bodem laten uitzoeken. Daaruit blijkt dat er geen regel is overtreden en geen euro te veel uitgegeven. Blijkbaar hebben de onderzoeksjournalisten niet alles boven tafel gekregen. Dat is ook moeilijk als je niet dagelijks werkt met hectares, taxaties en hertaxaties.”

Bleker informeert op korte termijn per brief de Tweede Kamer. Daarna volgt een spoeddebat.

Of registreer je om te kunnen reageren.