Home

Nieuws

Bleker: advertentie slavernij asperges niet de bedoeling

Den Haag – De advertentie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid waarin de link wordt gelegd tussen aspergeteelt en slavernij was niet de bedoeling. Dat zegt staatssecretaris Henk Bleker van landbouw over de zaak.

”Onbedoeld zijn op deze wijze veelal goedwillende en goed handelende ondernemers ten onrechte over één kam geschoren met collega’s die hun personeel niet goed behandelen”, aldus Bleker in reactie op vragen van CDA-kamerlid Ger Koopmans.

De advertentie is inmiddels ingetrokken en de organisatie Fair Work, die achter de advertentie zit, gaat komende week met LTO Nederland in gesprek over de kwestie.

De advertentie werd tot groot ongenoegen van LTO in meerdere bladen geplaatst, waaronder het LTO-ledenblad Nieuwe Oogst.

Of registreer je om te kunnen reageren.