Home

Nieuws 221 x bekeken

'Biobrandstof veroorzaakt honger en armoede'

Washington – Het energiebeleid van de Verenigde Staten en de Europese Unie is, samen met de groeiende westerse markt voor biobrandstoffen, schadelijk voor zowel de mensen als het milieu in Afrika. Dat blijkt uit cijfers van het Oakland Institute.

De Verenigde Staten willen in de komende jaren het gebruik van biobrandstoffen verhogen tot 30 procent. De Europese Unie tot 10 procent. Om dit te kunnen bereiken investeren regeringen en bedrijven in land voor biobrandstoffen in Afrika. Echter uit onderzoek van het Oakland Institute blijkt dat hierdoor oudere bewoners hun land kwijtraken en mensen zonder werk komen te zitten. Ook zou het milieu schade ondervinden van de niet-inheemse gewassen die worden verbouwd als biobrandstof.

Of registreer je om te kunnen reageren.