Home

Nieuws 1 reactie

Bezwaar te laat ingediend

Den Bsoch - De naheffingsaanslagen stikstof- en fosfaatheffing blijven in stand.

Omdat er te laat bezwaar is ingediend is de weg naar de rechter afgesloten. De rechter bekijkt het geschil niet meer inhoudelijk.

De uitspraak van de Hof Den Bosch is kort samengevat de volgende:

Belanghebbende heeft, gedagtekend 30 november 2001, naheffingsaanslagen stikstof- en fosfaatheffing ontvangen. Het bezwaarschrift van belanghebbende komt op 20 februari 2002 binnen bij de inspecteur, deze verklaart hem niet-ontvankelijk. Belanghebbende beweert dat hij de bezwaarschriften op 8 januari 2002 aangetekend heeft verzonden en wordt door het Hof in de gelegenheid gesteld om hiervan bewijs te leveren. Belanghebbende slaagt niet om nader bewijs van het aangetekend verzenden te leveren. Tegen de ambtshalve vermindering door de inspecteur staat geen beroep open.

Meer informatie: LJN: BU6074, Gerechtshof 's-Hertogenbosch, nummer 07/00537

Eén reactie

  • no-profile-image

    Maakt niet uit. Als het bezwaar wel op tijd was binnengekomen had de "recht"er het net zo goed van tafel geveegd. De overheid kan onbeperkt haar gang gaan met ondeugdelijke wetgeving. Je kunt beter geen 'recht'spraak hebben dan dit soort 'recht'spraak.

Of registreer je om te kunnen reageren.