Home

Nieuws

Beleggingsfondsen gaan uit van dalende of gelijkblijvende voedselprijzen

Doetinchem – Beleggingsfondsen gaan voor 2012 uit van gelijkblijvende tot dalende voedselprijzen. Het aantal beleggingsfondsen dat nu speculeert op stijgende voedselprijzen is het laagst sinds 27 maanden. Dat blijkt uit cijfers van de Commodity Futures Trading Commission, een onafhankelijke waakhond voor termijnmarkten.

De verwachtingen voor stijgende voedselprijzen zijn ernstig gedempt door enerzijds een hoge verwachte graanproductie en anderzijds zwaar economisch weer. De wereldvoedselorganisatie FAO meldde eerder dat voedselprijzen in november voor de vijfde maand op rij zijn gedaald.

Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) meldde onlangs voor het seizoen 2011/2012 een recordoogst voor zowel tarwe als mais te verwachten.

Of registreer je om te kunnen reageren.