Home

Nieuws 1 reactie

Bedrijfsleven plaatst advertentie voor behoud productschappen

Den  Haag – Het gezamenlijke bedrijfsleven uit de land- en tuinbouw en de voedingsmiddelensector begrijpt er niets van de dat Tweede Kamer de productschappen wil afschaffen. Dat schrijven vertegenwoordigers van 32 organisaties uit de agro – en foodsector dinsdag in een open brief die als advertentie in een aantal landelijke dagbladen wordt gepubliceerd.

De brief is onder andere ondertekend door Vion, FrieslandCampina, Topteam Tuinbouw, Avebe, LTO, Cosun, Nederlandse Vissersbond, CNV, Cargill en Forfarmers.

”De productschappen regelen zaken die voor de samenleving als geheel en de Nederlandse agro- en foodsector in het bijzonder, van groot belang zijn”, aldus de briefschrijvers. Ze wijzen erop dat Nederland de tweede landbouwexporteur is ter wereld en dat de agro- en foodsector de grootste werkgever is. ”Om een indruk te geven, er werken 800.000 mensen in meer dan 100.000 bedrijven.” De bedrijven vinden dat de productschappen een cruciale rol spelen in de economische ontwikkeling van Nederland en roepen daarom de Kamerleden op om tegen de motie voor opheffing van de productschappen te stemmen.

De organisaties die de brief hebben ondertekend onderschrijven de visie van minister Henk Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om de productschappen te moderniseren.

Open brief van gezamenlijke bedrijfsleven

Eén reactie

  • no-profile-image

    Boeren bedrog organisatie en haar MULTINATIONALS willen het
    productschap behouden, En wel om het volgende , De lafaards bij het productschap voeren het belijd uit wat boeren bedrog organisaties
    Z.L.T.O. /L.T.O. ze voorschrijft. Bleker . boeren hebben wel een organisatie nodig die hun belangen behartigd. maar dan zonder bloed aan hun handen.

Of registreer je om te kunnen reageren.