Home

Nieuws

Automatisch rolgordijn uit maatlat

Den Haag – Het hebben van automatische klimaatregeling levert vanaf 1 januari geen punten meer op voor de Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV).

De commissie die bij SMK verantwoordelijk is voor de criteria vindt dat er inmiddels voldoende RAV-erkende emissiearme systemen zijn. Automatische klimaatregeling is daarom niet meer nodig om punten te scoren.

Melkveehouders die na 1 januari meedoen aan de MDV mogen hun automatische klimaatsysteem dus instellen met eigen normen. Ondernemers die al meedoen aan de maatlat en punten hebben geclaimd voor automatische klimaatregeling moeten dat blijven doen om van de fiscale voordelen te profiteren.

De instellingen van de klimaatcomputer met de normen van de maatlat leidt in de praktijk tot problemen. Gordijnen worden relatief snel dichtgetrokken en het systeem reageert snel op kleine weersveranderingen.

Anne Mieke Ravenshorst

Of registreer je om te kunnen reageren.