Home

Nieuws 213 x bekeken 3 reacties

'Angst voor NMA is probleem'

Den Haag – Onduidelijkheid en vrees voor boetes zijn de grootste belemmeringen van de mededingingswetgeving op dit moment. Dat zegt staatssecretaris Henk Bleker bij behandeling van de landbouwbegroting van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI).

Vrijwel alle politieke partijen hebben Bleker gevraagd maatregelen te nemen voor een betere machtspositie van primaire producenten in de productieketen. ”Er zijn in de huidige regelgeving veel mogelijkheden. Maar uit angst dat het niet mag, worden initiatieven vroegtijdig gestopt of niet uitgevoerd. Door onduidelijkheden worden de regels niet goed benut”, aldus Bleker.

De staatssecretaris gaat de mededingingsproblemen inventariseren. ”De NMA gaat op informele wijze in gesprek met ondernemers om de mogelijkheden te bekijken. Daarnaast brengt de Commissie van Doorn in beeld tegen welke NMA-belemmeringen we aanlopen bij het verduurzamen van de keten. Als op basis van deze twee thema’s blijkt dat er knelpunten zijn dan gaan we die opruimen”, aldus Bleker.

Bleker is voorstander van het voorstel van SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf om in Brussel te pleiten voor meer ruimte voor de oprichting van producentenorganisaties en voor meer mogelijkheden voor marktafspraken in tijden van crisis, zoals bij de Ehec-crisis in de tuinbouw. Het voorstel om de aardappelsector onder de Europese Gemeenschappelijke marktordening (GMO) te laten vallen ziet Bleker niet zitten.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Bleker ,de aller grootste agrarische MULTINATIONALS zijn in het bezit van Z.L.T.O. Waar multinational REDAC de hele vlees keten beheerst van slachtafval. En kadavers.10 tallen MULTINATIONALS in eigen dom
  van onze grote boeren bedrog organisaties. Die de politiek adviseert . Die de politiek manipuleert. Die de boeren arm houd
  Toon lef politiek , zorg er voor dat de belangen van boeren en L.T.O/Z.L.T.O boeren bedrog multinationals gescheiden worden
  NMA .70 % van de agrarische markt is in handen van Z/.L.T.O.
  Hoe kan dit goed komen , als ze de overheid als enige adviseren.
  Laat boerenbedrog commissie van Doorn de markten terug geven, Conform het Europese beleid.

 • no-profile-image

  Oh Hamstra,
  als er maar een flintertje waarheid zat in jouw beweringen, dan zou LTO/ZLTO/Rendac/Vion/Boerenbedrog/enz een uitgelezen casus en willige prooi voor de NMA zijn.
  Het feit dat zoiets niet gebeurt, zegt al genoeg......

  Of zou de NMA ook al door de ZLTO geïnfiltreerd en geïndoctrineerd zijn?

 • no-profile-image

  Marin p. Zou o zo graag hebben dat je gelijk had, Maar helaas ,
  Helaas het is een boeren gedrog organisatie . Die vele malen slechter is dan . dan je durft te dromen. Samen met RABO heeft deze boerenbedrog organisatie varkens mesterijen in goed kope lonen landen, En hier Gaat onze (vriend) Doorn de boer voorschrijven hoe hij dieren moet houden. Doe eens na vraag bij de grote particuliere kippenslachterijen. Hoe zij al jaren strijd voeren met( VION) Z.L.T.O.
  om onder hun juk van daan te komen . Voor een eerlijke opbrengst van hun slacht afval.

Of registreer je om te kunnen reageren.