Home

Nieuws 644 x bekeken

Amerika gaat weer paarden slachten

Tulsa – Na een verbod van vijf jaar gaat Amerika binnenkort weer paarden slachten voor humane consumptie. Dat heeft het Amerikaanse congres bekend gemaakt.

Amerikanen die oude of zieke paarden willen laten slachten doen dit nu in Canada of Mexico, waar ze ongeveer de helft minder betaald krijgen dan in Amerikaanse slachterijen. In 2010 werden 138.000 Amerikaanse paarden in Canada en Mexico geslacht. Veel paardenhandeleren zijn dus blij met deze ontwikkeling.

Met de herinvoering van de paardenslacht voor humane consumptie moet ook de inspectie weer opgang komen. Naar schatting kost het de Amerikaanse overheid 3 tot 5 miljoen dollar per jaar om het paardenvlees in de slachterijen te inspecteren.

Op dit moment zijn er geen slachthuizen in het land die paarden voor humaan voedsel slachten, maar volgens Amerikaanse investeerders ligt er een plan om een slachthuis binnen 30 tot 90 dagen te openen met een slachtcapaciteit van 200.000 paarden per jaar. Het slachthuis is gepland voor de staat Wyoming, North Dakota, Nebraska of Missouri.

Het paardenvlees dat in Amerika geproduceerd wordt zal dan naar Europa en Azië worden geëxporteerd. Nederlanders eten ongeveer 1 kilo paardenvlees per persoon per jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.