Home

Nieuws

Alcatraz beste tulp op bloemenkeuring

Lisse – Op de deze week gehouden bloemenkeuring is de tulp 'Alcatraz' van Hybris uit Lisse door de keuringscommissie van de KAVB met 9.10 punten uitgeroepen tot de beste tulp van de tentoonstelling.

Op deze keuring waren de inzendingen tulp van Triflor, Hybris en Vertuco beeldbepalend. Tulipa ‘Alcatraz’ heeft volgens de keuringscommissie een mooie poot en goed blad met bloemen die de bloem tot een fraaie snijtulp maken.

Tulipa ‘Caecilia’ van Vertuco volgde direct met 9,05 punten. De rode bloem met geeloranje franje is zeer opvallend. De rode T.‘Toproy’ van Delta Tulips uit Sommelsdijk scoorde een ronde 9. De fraaie kerstarrangementen van J.S. Pennings ‘De Bilt’ brachten de bezoekers van de keuringszaal bij de CNB in Lisse en in kerststemming. Het kerststuk met hyacinten werd gewaardeerd met 9,40 punten en het originele arrangement met Narcissus bulbocodium kreeg 9 punten.

Alle inzendingen zijn nog de gehele week te zien gedurende de openingstijden van het CNB handelscentrum.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.