Home

Nieuws 689 x bekeken

Aardbeien in kassen failliet komkommerbedrijf Dongen

Tilburg – In de kassen van het failliete komkommerbedrijf Penning Tuinbouw BV worden nu aardbeien opgezet.

Dat is het gevolg van de overname van het onroerend goed uit de holding.

Vorige week werden de kassen (circa 4 hectare) verkocht aan een aardbeienkweker uit de regio. ”Blijkbaar is met aardbeien een betere marge te verdienen”, stelt curator Pieter de Koning. De Ehec-epidemie en de bijbehorende schrijnende daling van de komkommerprijs hebben de Dongense komkommerteler Penning Tuinbouw BV de kop gekost. Of het bedrijf al langer financiële problemen had, is niet duidelijk. Twee jaar geleden financierde de bank nog wel een uitbreiding van het bedrijf.

De Koning wikkelt het faillissement af van de werkmaatschappij voor de roerende zaken. De opbrengst van de verkoop zal zeer waarschijnlijk naar de Rabobank gaan, verwacht hij. ”Net als de opbrengst van de verkoop van het onroerend goed en dan komt de bank nog dik tekort.” Die BV voor onroerend goed was overigens niet failliet, stelt de curator.

Het faillissement werd aangevraagd door de energiemaatschappij. Vorige week werd dat uitgesproken door de rechtbank.

Volgens de curator leed de eigenaar van het bedrijf door de Ehec-epidemie een totale schade van 500.000 euro. De Europese Commissie vergoedde 18.000 euro.

Over de uitstaande opbrengsten van verkoop via veiling Hoogstraten buigt De Koning zich nog. Het is niet duidelijk of daar pandrecht op rust.

Of registreer je om te kunnen reageren.