Home

Nieuws

Aantal Nederlandse huishoudens dat bollen koopt neemt toe

Zoetermeer – Meer Nederlandse huishoudens zijn bloembollen gaan kopen. In 2008 was dat nog 27 procent, nu is 33 procent. Het percentage dat nooit bloembollen koopt, is in dezelfde periode gedaald van 37 procent naar 33 procent.

Half november had tweederde van de Nederlandse huishoudens nog geen bloembollen gekocht, terwijl de consument vanaf september voorjaarsbollen kan kopen.
Dat de verkoop nog kan aantrekken, blij kt uit eerder onderzoek van het Productschap Tuinbouw. Vooral tuincentra doen goede zaken. Zo’n 40 procent van de Nederlandse huishoudens koopt er bloembollen. Op afstand volgt de supermarkt met een aandeel van 15 procent.
Vergeleken met 2008 is het belang van de aankoopkanalen in de bollenverkoop nauwelijks veranderd. Tulpen en narcissen zijn het populairst maar ook krokussen, hyacinten en blauwe druifjes gaan regelmatig over de toonbank. Een kwart koopt een gemengd pakket bloembollen. De meeste bollen krijgen een plek in de grond, maar ze belanden ook regelmatig in een pot of bak. De meeste Nederlanders gaan bewust op pad om bloembollen te kopen (55 procent). Opvallend is dat vrouwen vaker in een opwelling bloembollen kopen (52 procent) dan mannen (36 procent).

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.