Home

Nieuws 270 x bekeken

22 hectare glas gesaneerd in Leidschendam en Voorschoten

Leidschendam – De gemeenten Leidschendam en Voorschoten kopen 22 hectare van verschillende telers in historisch landschap de Duivenvoorde-corridor. Het is een uitkoopregeling zonder dat de tuinders op een andere plek in de gemeente geconcentreerd worden.

Dat maken de gemeentes bekend. Het kassenlandschap zal op termijn veranderen in een groene landgoederenzone met monumentale buitenplaatsen en kleinschalige luxe woningbouw. Ook de provincie is betrokken bij dit omvangrijke project. Met dit project zijn tientallen miljoenen euro’s gemoeid.

De gemeentes kopen tien verschillende tuinders uit. Deze zullen geclusterd worden buiten dit gebied, aldus de gemeente. Het draait vooral om sierteeltbedrijven, maar ook groenteteelt.

Of registreer je om te kunnen reageren.