Home

Nieuws

2 Sisters koopt weer food-bedrijf

Londen - Het Britse en ook in Nederland actieve kippen- en voedingsbedrijf 2 Sisters Food Group heeft de producent van gekoelde voedingsproducten, brood en cakes Brookes Avana overgenomen.

2 Sisters telt ruim 35 miljoen neer voor de aankoop van Premier Foods, het grootste Britse voedingsbedrijf dat wegens aanhoudende financiële problemen onderdelen moet afstoten.

2 Sisters Food Group sloeg eerder dit jaar een grote slag met het inlijven van Northern Foods. De nieuwe aanwinst haalde vorig jaar een omzet van 237 miljoen euro waarop 10,9 miljoen handelswinst werd geboekt.

Directeur/eigenaar Ranjit Singh is blij dat de nieuwe overname geslaagd is: ”Brookes Avana staat er om bekend producten van hoge kwaliteit te leveren en biedt 2 Sisters een platform voor verdere groei en productdiversiteit.” Hoewel de overname formeel nog afgerond moet worden, is Brookes Avana wel direct begonnen met het fabriceren van producten voor 2 Sisters.

Of registreer je om te kunnen reageren.