Home

Nieuws

Zorgen om prominente plek NVAF in hoorzitting schap

Den Haag - Partijen in de glasgroentensector hebben zorgen over de politieke discussies over de productschappen.

De tegenstanders van het Productschap Tuinbouw zijn oververtegenwoordigd in een ronde tafelgesprek donderdag. “We hebben als sector echt zitten slapen”, zegt Jan Zegwaard, voorzitter van stichting Stap. De NVAF heeft als tegenstander van het Productschap Tuinbouw de lobby naar de politiek beter georganiseerd, denkt hij. De oververtegenwoordiging van de NVAF is gevaarlijk voor de politieke besluitvorming, stelt Zegwaard.

Nico van Ruiten, voorzitter van LTO Glaskracht Nederland betreurt het dat hij niet is uitgenodigd voor de hoorzitting. “Zo wordt niet gehoord hoe de 4.000 glastuinders hier overwegend over denken. Ik heb er alleen geen invloed op. De fracties hebben partijen uitgenodigd voor de hoorzitting. We zijn niet uitgenodigd.”

De tuinbouwondernemers zijn vertegenwoordigd door FloraHolland-teler Van den Nouweland. De hoorzitting vindt plaats in drie sessies. PT-voorzitter Van Ardenne spreekt in het eerste deel, VNO-NCW treedt ook namens LTO op in het tweede deel van de hoorzitting, stelt Van Ruiten.

Of registreer je om te kunnen reageren.