Home

Nieuws 387 x bekeken

Zegwaard: overname C1000 toont noodzaak bundeling

Bleiswijk – De geplande overname van C1000 door Jumbo doet het besef bij glasgroentetelers groeien dat er iets moet gebeuren aan de versnipperde afzet. Dat zegt Jan Zegwaard, voorzitter van bundelingsstichting Stap.

”Het is een snel veranderende wereld. Het spel is echt op de wagen. De noodzaak van bundeling en samenwerking aan afzetkant wordt wel duidelijk aangetoond. Dit geeft de richting aan.”

De stichting hield woensdag een eerste workshop afzet voor telers. Telers krijgen daarin te zien hoe product verhandeld wordt en wat de krachtsverhoudingen zijn. ”We willen voor januari honderd telers in de workshop gehad hebben. De reacties zijn zeer positief.”

De telers van Stichting Stap werden benaderd door verschillende handelsbedrijven en supermarktketens om te praten over de afzetstructuur. De stichting kijkt naast bundeling ook naar mogelijkheden voor verticale ketensamenwerking. Met de handelsbedrijven hoopt Zegwaard ook te praten over oprichting van een platform om onderzoek en promotie uit te voeren. Dat is door het afstoten van taken door het Productschap Tuinbouw nu belangrijker geworden.

Of registreer je om te kunnen reageren.