Home

Nieuws

ZLTO stelt sociaal-geografe aan als directeur

's-Hertogenbosch - De Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie stelt Elies Lemkes-Straver aan als algemeen directeur.

Lemkes (54) is sociaal-geografe en vervult op dit moment de functie van directeur van de stichting Brainport en van Brainport Development in Eindhoven. Lemkes volgt Gerard van Oosten op als algemeen directeur. ZLTO kondigde eind vorig jaar onverwachts het vertrek van Van Oosten aan, die zijn functie per 1 januari van dit jaar neerlegde.

ZLTO-voorzitter zegt dat de nieuwe directeur zeer waardevolle ervaring en kennis meebrengt. “We zochten iemand die mensen met elkaar kan verbinden en de ambitie uitstraalt om het ondernemerschap van boeren en tuinders te bundelen en zo de land- en tuinbouw weer op de kaart zet. Een gedreven directeur die het vliegwiel laat draaien en kan organiseren.”

Lemkes stuurt een organisatie aan met ongeveer 230 medewerkers en voert samen met drie andere directeuren het beleid uit.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.