Home

Nieuws 270 x bekeken

Willem & Drees teleurgesteld over afwijzing rassenplan

Cothen – Groente en fruitbedrijf Willem & Drees is teleurgesteld over de afwijzing van collectieve financiering van een nieuw rassenplan.

Het plan Juweeltjes van eigen bodem zou vijftien nieuwe producten lanceren voor de vollegrond en fruitteelt en zou aantrekkelijk zijn voor telers. De sectorcommissie groente en fruit van het Productschap Tuinbouw wees een aanvraag voor steun voor het communicatieplan af, omdat het te commercieel is. Willem Treep, mede-oprichter van het bedrijf Willem & Drees, denkt dat het plan nu afgezwakt wordt. “We zullen het nu kleiner moeten doen. Het is jammer dat de sector dat toch niet ziet. We willen de aandacht vestigen op nieuwe producten. We maken nog steeds geen winst als jong bedrijf, al is onze naamsbekendheid misschien hoog.”

Het bedrijf vroeg een bijdrage van 75.000 euro voor het project met ondermeer zaadfirma’s Rijkzwaan en Bejo zaden. Dit plan zou de belangstelling voor groente en fruit van eigen bodem moeten vergroten, blijkt uit de voorstellen. Het gaat om een lijst van vijftien producten. Treep noemt als voorbeeld hoogstamfruit. “Dat fruit is natuurlijk niet nieuw, maar het is wel vernieuwend dat we het in de supermarkten aanbieden.” Voor een deel zijn de nieuwe producten al getest, andere moeten nog worden ontwikkeld. “Veel zaadfirma’s hebben al producten op de plank liggen, maar krijgen dat niet goed in de markt. Er ontbreekt ketencoördinatie. Die kunnen wij wel bieden.”

Of registreer je om te kunnen reageren.