Home

Nieuws

Weg vrij voor toetreding Rusland tot WTO

Moskou – Rusland heeft een akkoord bereikt met rivaal Georgië dat de weg vrijmaakt voor toetreding van de Russen tot de Wereldhandelsorganisatie WTO. Dat heeft het persbureau Interfax donderdag gemeld.

De inhoud van het akkoord, dat rondkwam na bemiddeling door Zwitserland, is niet bekendgemaakt.

De Russische economie maakt zo’n 2,8 procent uit van de wereldeconomie. Rusland belooft landbouwsubsidies omlaag te brengen en fytosanitaire regels in lijn te brengen met de internationale norm. Georgië dreigde de toetreding met een veto tegen te houden, onder meer als gevolg van een conflict over de status van de afvallige Georgische regio’s Zuid-Ossetië en Abchazië, waarover de twee landen in 2008 kortstondig slaags raakten.

Of registreer je om te kunnen reageren.