Home

Nieuws

Weekers wil rode diesel voor land- en tuinbouw behouden

Den Haag - Staatssecretaris Frans Weekers van financiën wil de regeling voor rode diesel voor de land- en tuinbouw en de bouwsector behouden.

Dat zei hij tijdens het Kamerdebat over het belastingplan 2012 in de Tweede Kamer. D66-Kamerlid Wouter Koolmees wil dat de regeling wordt afgeschaft, omdat het een verkapte subsidie zou zijn op fossiele brandstoffen.

Weekers wil de regeling voorlopig niet afschaffen, gezien de concurrentiepositie van de betrokken sectoren. "Als er voor deze sectoren goede alternatieven zouden zijn, zijn we zeker bereid om daar in mee te gaan. Maar zolang er geen alternatieven zijn, wil het kabinet de sectoren geen extra lastenverzwaring opleggen", aldus Weekers.

Voor rode diesel geldt het lage btw-tarief, terwijl voor reguliere transportbrandstoffen het hoge btw-tarief geldt.

Of registreer je om te kunnen reageren.