Home

Nieuws 242 x bekeken

Watergebrek in Bretagne

Vannes – In grote delen van Bretagne, één van de belangrijkste veehouderij- en groenteteeltgebieden van Frankrijk, heerst ook dit najaar een watergebrek. 2011 lijkt daarmee één van de droogste jaren in zestig jaar tijd te worden.

Doordat het - na het droge voorjaar - ook sinds september weer veel minder heeft geregend dan normaal voor deze tijd van het jaar staan de reservoirs op een laag peil en soms helemaal leeg. In minstens één departement, Ille-et-Villaine, dreigt daardoor nog voor de kerst de drinkwatervoorziening in gevaar te komen. De prefect van het aangrenzende departement Côtes-d’Armor heeft de bevolking opgeroepen zuinig te zijn met water. Ook elders in Frankrijk begint het tekort aan regen tot problemen te leiden.

Of registreer je om te kunnen reageren.