Home

Nieuws 2 reacties

Wageningen krijgt hoogleraar gedragsecologie

Wageningen UR krijgt een speciale hoogleraar voor het vakgebied gedragsecologie. Per 1 december wordt Mark Naguib in deze functie benoemd.

Naguib werkt nu nog bij het Nederlands Instituut voor Ecologisch Onderzoek (Nioo-Knaw). De universiteit ziet een grote behoefte aan een volledige gewone leerstoel op het gebied van diergedrag. Naguib gaat zich bezighouden met dieren die gehouden worden en met dieren in de vrije natuur. Hij zal binnen zijn leeropdracht vooral de nadruk leggen op de aanpassing van gedrag aan de omgeving en hoe evolutie daarop werkt, aldus de WUR.

WUR

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Iets voor hoogleraar Stapel in deeltijd met Roos Vonk ?

  • no-profile-image

    Prachtig als je van je hobby een wetenschappelijk erkende baan kunt laten maken. Laten we wel zijn alles wat we waarnemen over gedrag is gezien vanuit de mens. Geen mens zal kunnen denken en voelen als een dier.

Of registreer je om te kunnen reageren.