Home

Nieuws 185 x bekeken

'Vrees voor maiswoestijn in Duitsland zwaar overtrokken'

Bonn - De vrees dat het cultuurlandschap in Duitsland ontaardt in een 'maiswoestijn' is zwaar overtrokken.

Dat zegt teeltadviesorganisatie Deutsches Maiskomitee aan de hand van een grondige inventarisatie. Daaruit blijkt volgens het comité dat slechts in nog geen 1 procent van de Landkreise (bestuurlijke gebieden) mais een beeldbepalend landschappelijk element is. Concreet gaat het om vier van de 412 Landkreise. In die vier bestuurlijke gebieden is het aandeel van mais in het landbouwareaal meer dan 40 procent. Daar staan 247 Landkreise tegenover waar de maisteelt minder dan 10 procent van het landbouwareaal in beslag neemt.

”De cijfers laten zien dat de actuele discussie nauwelijks op feiten is gebaseerd,” aldus het comité. De percentages gaan uit van de teelt in 2010 met in totaal 2,3 miljoen hectare mais. Afgelopen seizoen was het tegen de 2,4 miljoen hectare. Vooral de vraag naar grondstof voor biovergisting heeft de maisteelt de afgelopen jaren laten groeien.

Of registreer je om te kunnen reageren.