Home

Nieuws

Vleeswaardering bij grote Duitse varkensslachters nu bijna gelijk

Düsseldorf – De vleeswaardering bij de drie leidende varkensslachters Tönnies, Vion en Westfleisch pakt na de wijziging van de AutoFom-prijsbepalingsformules die de afgelopen week is doorgevoerd praktisch gelijk uit.

Dat blijkt uit de berekeningen van de Landbouwkamer Noordrijn-Westfalen die is gebaseerd op de gegevens van 90.000 afrekeningen.

Vion wijzigde de formule (’Maske’) vorige week als laatste van de drie. Gemiddeld komt de waardering volgens de Landbouwkamer bij Vion nu 0,008 indexpunt lager uit op 0,978. Per varken met een slachtgewicht van 95,7 kilo scheelt dat het concern € 1,14 per dier bij een notering van € 1,50 per kilo (de prijs die wordt uitbetaald bij 1 indexpunt).

De gemiddelde waardering bij Westfleisch en Tönnies is een fractie hoger, namelijk 0,979. De wijzigingen waren volgens de slachterijbedrijven noodzakelijk, omdat de begin oktober voor het eerst in de praktijk toegepaste nieuwe ’Masken’ te hoge indexeringen opleverden en daarom te duur werden.

Of registreer je om te kunnen reageren.