Home

Nieuws 273 x bekeken

Vlees en zuivel trekken de Duitse kar bij voedingsexport

Berlijn - Vlees, vleeswaren en zuivel zijn qua export de belangrijkste producten van de Duitse voedingsindustrie.

Binnen de totale voedingsexport in 2010 hadden deze twee productcategorieën een aandeel van respectievelijk 20,9 procent en 16,7 procent. Dat blijkt uit het nieuwe statistische jaarboek van de voedingsfabrikantenfederatie BVE. Volgens de statistici is de voedingsindustrie de op drie na grootste bedrijfssector van Duitsland met een omzet van tegen de 150 miljard euro en 544.000 werknemers in 5.900 bedrijven.

Als voedselexporteur staat Duitsland met Frankrijk op de derde plaats van de wereldranglijst. Beide landen hebben in de omzet van de globale voedingsexport een aandeel van 6,1 procent. Nederland blijft met 6,7 procent Duitsland en Frankrijk nog voor, evenals koploper VS dat 10,4 procent kan claimen.

De detailhandelsomzet van voedingsproducten op de thuismarkt wordt beheerst door de grote vier onder de grootgrutters, namelijk Edeka met een aandeel van 24,6 procent, Rewe (16,2 procent), Lidl (13,9 procent) en Aldi (12,1 procent).

Of registreer je om te kunnen reageren.