Home

Nieuws 216 x bekeken

Vion levert eerste vlees voor China

Eindhoven – Vion heeft de eerste lading varkensvlees afgeleverd met bestemming China. Het gaat om 25 ton bijproducten als oren, staarten en snuiten. De producten zijn afkomstig van de vestigingen Boxtel en Groenlo.

Vion kreeg onlangs samen met Van Rooi Meat in Helmond toegang tot de Chinese markt. Dat gebeurde nadat Nederland bijna vier jaar heeft gelobbyd in China om markttoegang te krijgen. China wil vooral bijproducten die in Europa van minder waarde zijn afnemen. Daardoor is de afzet naar China aantrekkelijk. Het kan helpen de vierkantsverwaarding van het varken sterk te verbeteren.

China neemt al van verschillende Europese landen vlees af. Het gaat ondermeer om Duitsland en Denemarken.

Of registreer je om te kunnen reageren.