Home

Nieuws 188 x bekeken

Vierde Europese Antibioticadag

Doetinchem - Vrijdag 18 november is uitgeroepen tot Europese Antibioticadag.

Het Europese Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) heeft vier jaar geleden een Europese Antibioticadag in het leven geroepen om verantwoord gebruik van antibiotica onder de aandacht te brengen bij het algemene publiek en bij de voorschrijvers van antibiotica.

Volgens het ECDC is zo’n dag nodig omdat het aantal patiënten in de Europese Unie die besmet zijn met resistente bacteriën toeneemt. Circa 25.000 mensen in Europa sterven jaarlijks aan een bacterie die resistent is tegen antibiotica. Verantwoord gebruik van antibiotica in de humane en veterinaire gezondheidszorg is daarom noodzakelijk.

In heel Europa - waaronder Nederland - wordt op 18 november een aantal initiatieven ontplooid rondom het thema antibiotica. Het RIVM organiseert op deze dag het symposium: Antibioptica op het humaan-veterinaire grensvlak.

Of registreer je om te kunnen reageren.