Home

Nieuws

Verkoop kiemgroente blijft achter na Ehec

Nijmegen – De Nederlandse kiemgroentesector heeft nog altijd last van de nasleep van de Ehec-crisis.

Het verkochte volume is nog altijd niet op peil. Met name in alfalfa en zonnebloempitten is de crisis zichtbaar. Het volume is nog niet op de helft van wat het was voor de Ehec-crisis, meldt Evers Specials. In taugé tekent zich wel een voorzichtig herstel af. “We bevinden ons inmiddels weer op 80 procent van het oorspronkelijke niveau”, aldus directeur Cor Hurkx. Ook in de cressen lijkt de stormachtige groei eruit, zo schetst hij de situatie.

De sector heeft wel lessen getrokken uit de crisis. Zo is het voedselveiligheidsmanagement op een hoger plan getrokken. “Het gevolg van de Ehec-problematiek is dat we ons als sector hebben opgelegd om zowel in grondstof als proces als in eindproduct een veelvoud van opsporingsacties uit te voeren. Meer dan we tot dan toe gewend waren.”

Lees ook: 'We willen ons niet verstoppen'

Of registreer je om te kunnen reageren.