Home

Nieuws 207 x bekeken

Verhagen: seinen Nederlandse economie op oranje

Den Haag - De onrust over de euro en de crisis in Griekenland begint effect te hebben op de Nederlandse economie. Dat zegt minister Maxime Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI).

Hij zegt dit naar aanleiding van de cijfers over het derde kwartaal van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), waaruit blijkt dat de economische groei daalde naar iets boven de 1 procent. Vergeleken met het tweede kwartaal kromp de economie met 0,3 procent. Volgens Verhagen heeft het vertrouwen van de ondernemers en consumenten een fikse deuk opgelopen. “Dat zullen we de komende tijd gaan voelen. De seinen voor de economie staan op oranje.”

De daling van de groei van de economie is met name te wijten aan terugvallende uitgaven van consumenten en de overheid. De export en investeringen van bedrijven groeide wel in het derde kwartaal.

Het kabinet blijft de economische ontwikkelingen de komende tijd nauwlettend volgen. “We zijn extra alert op de gezondheid van de bedrijven. Zij zijn de motor van de economie”, aldus Verhagen. “We kijken niet alleen naar de cijfers maar overleggen ook vaak met ondernemers. Dan kunnen we ingrijpen zodra dat nodig is.”

Of registreer je om te kunnen reageren.