Home

Nieuws

Verhagen haalt Gül naar Floriade

Venlo - De Turkse president Abdullah Gül bezoekt volgend jaar op uitnodiging van minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) de Floriade 2012 in Venlo.

Dat bleek donderdag bij de ondertekening van de plannen voor het rijkspaviljoen op de Floriade. Verhagen heeft Gül persoonlijk uitgenodigd tijdens hun gesprek in Turkije eind september.

Afgelopen weekeinde liet PVV-leider Geert Wilders nog weten dat Gül wat hem betreft niet welkom is in ons land voor een staatsbezoek. Volgend jaar wordt gevierd dat Nederland en Turkije 400 jaar betrekkingen hebben. Wilders wil dat die viering wordt afgelast vanwege ,,het islamitische regime'' in Turkije.

Gül komt naar Venlo met een bedrijvendelegatie, zoals ook andere buitenlandse zakenlieden en investeerders een bezoek brengen. De Floriade wordt eens in de 10 jaar georganiseerd en vindt volgend jaar van 5 april tot 7 oktober plaats.

Het Nederlandse paviljoen op de wereldtuinbouwtentoonstelling is gebouwd in de vorm van een kiem, de eerste scheut van een jonge plant, en staat symbool voor groei en vernieuwing.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.