Home

Nieuws 679 x bekeken

Veilingen overwegen deelname internetveiling

Zaltbommel – Fruitveiling Zuid-Limburg en Veiling Zaltbommel onderzoeken mogelijkheden om deel te nemen aan Fruit2service, de nieuwe internetveiling. Leden willen hun fruit daarop verkopen.

Zaltbommel wil binnenkort een besluit nemen, ook omdat telers het vragen. ”We wegen af of we het als toegevoegde waarde zien. Telers volgen het en zien mogelijkheden om grote partijen voor een breed publiek van kopers aan te bieden”, aldus directeur Peter van Osch.

Veiling Zuid-Limburg lijkt dichter bij deelname. ”Het hoort helemaal bij deze tijd. We kijken er serieus naar”, aldus directeur Michel Schrijnemakers. Zuid-Limburg heeft geen veilingklok meer draaien sinds enkele jaren, in tegenstelling tot Zaltbommel en Fruitmasters. Wanneer het besluit bij Zuid-Limburg genomen wordt, is niet duidelijk.

Fruitmasters is gereserveerder. ”Wij zullen voorlopig onze eigen activiteiten continueren. De verkoop is net opgestart, we wensen ze veel succes”, aldus een woordvoerder. Telers van Fruitmasters mogen hun fruit voorlopig niet aanbieden op Fruit2service. Een teler van Fruitmasters overweegt dat wel. Hij denkt dat het goed is voor de transparantie in de keten. Er is een provisie, die alleen geheven wordt bij daadwerkelijke verkoop.

Volgens Van Osch vallen de clubrassen als Wellant, Junami en Rubens buiten een mogelijke deelname. ”Als je het doet, dan is het voor de clubrassen niet de geëigende weg.”

Of registreer je om te kunnen reageren.