Home

Nieuws 204 x bekeken

Vegetarisch niet de norm bij Schultz van Haegen

Den Haag – Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) voelt er niets voor om op haar departement enkel vegetarische gerechten te laten serveren.

Op het oude ministerie van Vrom was dat onder Jacqueline Cramer wel de norm. Eind 2009 besloot Cramer na een oproep van de Partij voor de Dieren dat bij officiële diners in principe enkel vleesloze maaltijden op het menu mogen staan. Alleen voor gasten die er speciaal naar vroegen, werd een uitzondering gemaakt.

De minister wilde daarmee een voorbeeldfunctie vervullen. Schultz van Haegen vindt dat onnodig en zet het beleid niet voort, blijkt uit een brief aan de Tweede Kamer. Vegetarisch is niet langer standaard, maar één van de keuzemogelijkheden.

Of registreer je om te kunnen reageren.