Home

Nieuws 329 x bekeken 1 reactie

Van Flevo-berg gaat het meer regenen

Wageningen – Een kunstmatige berg van 2.000 meter hoog in Flevoland. Het klinkt absurd. Toch oogst dit idee van oud-wielrenner Thijs Zonneveld veel aandacht.

Projectontwikkelaars en plannenmakers stortten zich en masse op het ’plan’ om ten behoeve van de winter- en rijwielsport zo’n berg aan te leggen. Nederlandse wielrenners zouden er kunnen oefenen, zodat ze wat vaker bergetappes kunnen winnen. Wageningse onderzoekers wilden niet achterblijven en onderzochten de effecten op het klimaat in Nederland van zo’n bult. Die zijn niet mals: de hoeveelheid neerslag zou met honderden millimeters per jaar stijgen, rond de berg zou er dubbel zoveel vallen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    idioot idee,bij de floriade haarlemmermeer lukte het nog niet om 50 meter hoog te komen omdat het ding uit elkaar dreef ,of als een slappe lul in elkaar zakte.

Of registreer je om te kunnen reageren.