Home

Nieuws 166 x bekeken 1 reactie

VWA leest jonge boeren de les

Dronten – Studenten van de Christelijke Hogeschool (CAH) in Dronten krijgen vanaf 10 november les over de taken van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) en de verplichtingen als agrarisch ondernemer.

De gastcolleges die medewerkers van de VWA geven aan de hogeschool hebben als doel om de toekomstige boeren te trainen op het naleven van de regels. Hiermee gaat de VWA nauwer samenwerken met de CAH. Zij bezegelen deze samenwerking maandag 14 november door een convenant te ondertekenen.

Een paar jaar geleden is de basis gelegd voor de samenwerking omdat zowel de hogeschool als de VWA behoefte hebben om toekomstige agrarische ondernemers te trainen over het toezicht dat wordt gehouden op het naleven van regels.

Medewerkers van de nVWA geven nu gastcolleges aan de hogeschool over onderwerpen als Identificatie en Registratie (I&R) en het Honden- en kattenbesluit. Met de praktijkdagen krijgt een groep studenten die een proefboerderij runt, praktische uitleg over de VWA controles en kunnen zij deze zelf ervaren door de rol van controleur op zich te nemen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    hersenspoeling

Of registreer je om te kunnen reageren.