Home

Nieuws

'Unilever verlengt betalingstermijn'

Rotterdam - Unilever heeft de betalingstermijn voor zijn toeleveranciers eenzijdig verlengd tot 120 dagen.

Dat meldt de Leeuwarder Courant op basis van een ingeziene brief van Unilever aan de toeleveranciers. FrieslandCampina, de grootste agrarische toeleverancier van Unilever, wil niet op gehanteerde betalingstermijnen ingaan. Unilever verwijst in de brief volgens de Friese krant naar internationale branchegenoten zoals Nestlé en Kraft Foods, die volgens de briefschrijvers ook een relatief lange betalingstermijn hanteren. Unilever kan door het vertraagd betalen van rekeningen werkkapitaal efficiënter gebruiken.

Het bericht is opmerkelijk. In 2003 verlengde supermarktketen Albert Heijn tot woede van Unilever de betalingstermijn voor grote leveranciers tot 30 dagen, ook vanwege het werkkapitaal. Unilever, producent van voeding en verzorgingsproducten, verklaarde toen dat een afnemer “nooit eenzijdig de betalingstermijn kan aanpassen.”

De Europese Commissie hanteert voor overheden een betalingstermijn van maximaal 30 dagen.

Of registreer je om te kunnen reageren.