Home

Nieuws 2 reacties

Unie: opheffen waterschappen levert geen geld op

Den Haag – Het opheffen van de waterschappen levert geen geld op. Dat stelt Peter Glas, voorzitter van de Unie van Waterschappen.

Hij reageert daarmee op het bericht in de Telegraaf dat het opheffen van de waterschappen 500 miljoen euro per jaar zou opleveren. ”Die berekening is gebaseerd op volsterkt onjuiste gegevens”, aldus Glas.

Maandag dient D66 een motie in waarin de partij het kabinet vraagt met een voorstel te komen. De motie zou kunnen rekenen op de steun van PVV, PvdA en SP. Als de taken van het waterschap worden ongebracht bij de provincies zou per jaar een half miljard euro kunnen worden bespaard.

Volgens Glas zijn er met het kabinet recent afspraken gemaakt en vastgelegd over het Bestuursakkoord Water. De overeenkomst gaat uit van een vermindering van het aantal waterschapbestuurders. Door het aantal fusies is het aantal bestuurders de afgelopen jaren al sterk gereduceerd, verweert de voorzitter zich.

Foto

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Ondanks dat waterschappen autoritere instanties zijn, moet ik er niet aan denken dat ze worden opgeheven , en het waterbeheer aan een stelletje onwetende politici wordtovergelaten

  • no-profile-image

    Moet je eens uitrekenen wat het opheffen van de Unie alleen al niet oplevert!

Of registreer je om te kunnen reageren.