Home

Nieuws 253 x bekeken

Uitstel van betaling voor producent verpakkingen zuivel- en fruitdranken

Sittard - De rechtbank in Maastricht heeft Top Hill Pack uitstel van betaling verleend.

Het noodlijdende bedrijf produceert verpakkingen voor zuivel- en fruitdranken en omschrijft zichzelf als een zeer gewaardeerde maar kleine speler. Het Sittardse bedrijf doet met name zaken in het buitenland en niet met de grote Nederlandse zuivelaars. Top Hill Pack is sterk gespecialiseerd en produceert op jaarbasis ongeveer 250 miljoen kartonnen verpakkingen. Het bedrijf kreeg vanuit een niet-Nederlands maar wel in de EU-gesitueerd bedrijf een order voor bijna 150 miljoen kartonnen verpakkingen. Top Hill Pack investeerde daarop in de productie.

Omdat de deal veel langzamer tot stand kwam dan door het management van Top Hill Pack verwacht, ontstond een liquiditeitstekort. Het bedrag is groot, aldus de woordvoerder, maar niet onoverbrugbaar. Zelfs wanneer schuldeisers aansturen op een faillissement zal het bedrijf volgens de woordvoerder vermoedelijk in een andere gedaante worden voortgezet.

Het bedrijf is in 2008 opgericht en kreeg steun van de Limburgse industriebank LIOF en de gemeente Sittard-Geleen. LIOF investeerde 1,5 miljoen euro in het bedrijf en de gemeente Sittard-Geleen stelde zich voor 50 procent van de investeringssom garant.

Of registreer je om te kunnen reageren.