Home

Nieuws

Tuinbouwraad niet bezorgd over afhaken partners Floriade

Aalsmeer – De Nederlandse Tuinbouwraad (NTR) maakt zich geen zorgen over eventuele consequenties na het afhaken van de regio Zuidoost-Brabant.

Afgelopen week maakte de samenwerkende regio’s Eindhoven (SRE) bekend dat zij hun plannen voor de Floriade anders in gaan vullen. De bedoeling was om een kennispaviljoen te realiseren, maar de regio acht de financiële risico’s van die investering te groot. De SRE had ruim een ton aan financiële middelen ingepland.

Eerder haakte ook de provincie Noord-Brabant af als partner, waarmee de realisatie van het Brabant-paviljoen van de baan is. Ook Staatsbosbeheer moest begin 2011, om financiële redenen, noodgedwongen afhaken als sponsor van een speelbos.

De NTR, organisator van de Floriade, is niet bezorgd over het afhaken van de partijen. ”Als ik kijk hoeveel andere partijen zich met groot enthousiasme hebben aangemeld, dan is er geen enkele reden om bezorgd te zijn”, aldus secretaris George Franke.

Volgens de NTR-voorman is er deze editie aanzienlijk minder risico genomen en is de prognose van bezoekersaantallen voorzichtig. In 2002 liep de gemeente Haarlemmermeer als organisator miljoenen aan inkomsten mis, vanwege een te positieve bezoekersverwachting.

Of registreer je om te kunnen reageren.