Home

Nieuws 385 x bekeken

Trekkerverkoop Nederland trekt aan

Nieuwegein - In 2011 zijn tot en met september 2.480 landbouw- en smalspoortrekkers afgeleverd, 25 procent meer dan in dezelfde periode een jaar geleden.

De afzet van compacttrekkers daalde juist licht van 538 naar 527 machines. Dat blijkt uit cijfers van de Federatie Agrotechniek.

Het aantal afgeleverde machines, een indicatie van de verkopen, ligt beduidend hoger dan in 2010 en 2009, maar loopt nog fors achter op 2007 en 2008. In deze jaren nog voor de financiële en later monetaire crisis toesloeg, werden respectievelijk 3.244 en 3.410 machines afgeleverd.

De verkopen lopen de laatste maanden scherp op. In september steeg het aantal afgeleverde trekkers met 46 procent ten opzichte van een jaar eerder. De cijfers volgen op kwartaalberichten van machinebouwers John Deere, Case New Holland en Agco (bekend van Fendt, Massey Ferguson en Valtra), die wijzen op sterke verkopen in Europa.

De marktaandelen worden traditioneel met een jaar vertraging bekendgemaakt. Tot en met september 2010 leverde New Holland 349 machines waarmee het marktleider was, met 1 meer geleverde machine dan Fendt. De marktleider van 2009, John Deere, leverde in deze periode 337 machines.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.