Home

Nieuws 6 reacties

Tientallen mensen bellen '144, red een dier'

Driebergen - Het meldpunt '1-4-4, red een dier’ is dinsdag tientallen keren per uur gebeld.

Dat meldde een politiewoordvoerder. Er waren volgens hem geen wachtrijen, maar de vier centralisten die voor de lijn zijn ingezet, waren wel continu bezig.

Dinsdag was de eerste dag dat mensen die getuige zijn van bijvoorbeeld dierenverwaarlozing of -mishandeling, het nummer 144 konden bellen. Het meldpunt '1-4-4, red een dier’ is ondergebracht bij het Korps landelijke politiediensten (KLPD). Speciaal opgeleide politiemensen zullen de telefoontjes beoordelen en sturen indien nodig meteen het regionale politiekorps op een dier in nood af.

De telefoontjes gingen over van alles, aldus de woordvoerder. "De ene keer gaat het over een zwaan, dan over een poes of over iemand die vraagtekens zet hoe iemand anders met een dier omgaat.''

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ik adviseer iedereen die ziet dat erbij jagen een dier wordt aangeschoten, dit ter plekke te melden bij 144. Dan kunnen die dierenverminkers meteen worden opgepakt. Zo roeien ze zichzelf uit, iets waar 97% van de bevolking op hoopt. Weg met die knallers uit onze natuur, weg met het CDA die dit mogelijk maakt en ondersteunt (via Bleker, wiens zoon ook dierenverminker is), hopelijk snel nieuwe verkiezingen, dan een totale decimering van dit CDA, met de C van corrupt en de A van achterkamertjes politiek.

 • no-profile-image

  Wat zal de dierenpolitie het druk krijgen als het fosforgebrek tot uiting gaat komen. Dierenkwelling, verplicht gesteld door de overheid. En dat alleen omdat de "wetenschappers" hun geblunder niet toe willen geven.

 • no-profile-image

  99% van de natuurorganisaties zijn het samen eens met dhr Bleker over de bejaagbare dieren, zoals gewoonlijk zit jij er weer 100% naast als we dit procentueel gaan bekijken DOMBOERKE !!! ha ha ha . Jij en mensen adviseren ??? ha ha ha dat is een hele goeie mop !!! Ga toch weer terug naar je Volkertkampje .

 • no-profile-image

  Och Wessel toch. ik weet dat mijn gegevens kloppen en natuurorganisaties het volstrekt ONeens zijn met deze man, die wetten maakt voor zijn dierenverminkende zoon. Maar ga je gang......Als ik zie dat er een dier wordt aangeschoten, bel ik 144 en we gaan in de toekomst gewoon zien welk resultaat dir oplevert. Het gaat het einde van de jacht inluiden en is zodoende een slimme zet van de PVV, veel plezier bij het verminken van dieren of te wel bij het uitoefenen van de plezierjacht.

 • no-profile-image

  Alleen jammer voor je dat die ouwe Esther je geen handje zal helpen, ze is ook al tegen het nummer 114, waar is ze niet tegen ha ha ha

 • no-profile-image

  Wessel blijft bij zijn onzinnig standpunt en gaat gewoon verder met het verminken van dieren. Wat een kanjer. Leve de knjv van die dooie.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.