Home

Nieuws

Telers tekenen bezwaar aan tegen Ehec-afwijzing

Zoetermeer - Het Productschap Tuinbouw heeft bezwaren ontvangen van telers tegen afwijzing van Ehec-vergoedingen.

Dat noodfonds is ingesteld om na de Ehec-uitbraak product uit de markt op te kopen. Een woordvoerder van het PT: “We hebben een aantal bezwaren binnen, maar de termijn loopt nog.” Tot 1 december kunnen telers bezwaar aantekenen tegen het besluit dat formeel op 15 oktober is genomen. Eerder deze week maakte het PT al bekend dat van de aangevraagde 27 miljoen euro circa 1,5 miljoen euro niet is uitgekeerd. De aanvragen voldeden niet aan de criteria die daarvoor gesteld zijn, geeft het PT als verklaring.

Na de bezwaarprocedure kunnen telers in beroep bij het daarvoor ingericht college van beroep voor het bedrijfsleven.

Of registreer je om te kunnen reageren.