Home

Nieuws

Sterksel gaat nieuw systeem luchtwasser ontwikkelen

Sterksel – Het Productschap Vee en Vlees heeft 50.000 euro beschikbaar gesteld om een nieuw type luchtwasser praktijkrijp te maken.

Varkens Innovatiecentrum Sterksel gaat aan de slag met het ontwerp van varkenshouder Johan Sterken uit Ommen. Hij ontwikkelde de zogenoemde rotorwasser, waarbij het wasserpakket door het waswater draait en zich zo contnu vochtig houdt. Er is slechts een lichte elektromoter nodig om dit te realiseren. Bij de reguliere luchtwassers wordt waswater gepompt over het wasserpakket met behulp van pompen. Hierdoor is het energieverbruik van dit soort luchtwassers groot.
Uit eerste metingen van Wageningen UR aan het prototype dat is ontwikkeld door Sterken blijkt dat er potentie zit in zijn systeem.

Of registreer je om te kunnen reageren.