Home

Nieuws 219 x bekeken

Sterke lelies in keuringszaal

Lisse – Lelies zijn in principe het gehele jaar door tot bloei te brengen. Dat wil echter niet zeggen dat deze producten constant in de keuringszaal bij de CNB in Lisse worden gepresenteerd. Veredelaar Marklily doet evenwel toch zijn best om de nieuwere soorten regelmatig onder de aandacht te brengen.

Deze week toont Marklily de mooie Lilium ‘Maldini’ (foto). Mooi roze en grote bloemen op een fris groen gewas. Apart rood is de rode L. ‘Forza Red’ waarvan op het bloemblad geen enkele tekening zichtbaar is. Egaal donkerrood dus. Lilium ‘Frontera’ staat er ook bijzonder goed bij. Slechts enkele takken in de vaas zijn voldoende voor een ware bloemenzee.

Cees Breed showt heel andere artikelen. Zoals de donkerpaarse Cyclamen pseud.ibericum die nu in volle bloei is en Cycl. elegans die iets lichter getinte bloemen heeft. Th. J. de Groot toont een vroegbloeiende Galanthusplitacus. De normale bloeitijd is omstreeks de kerstdagen, dus het product is dit keer aan de wat vroege kant. Aan kwaliteit is echter niets ingeboet, want de bloei is perfect.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.