Home

Nieuws 216 x bekeken 1 reactie

Staatsbosbeheer: betrokkenheid Oostvaarderswold is logisch

Driebergen – Staatsbosbeheer vindt deelname aan het consortium voor de ontwikkeling van het Oostvaarderswold ’volstrekt logisch’. Dat zegt een woordvoerster van de organisatie.

Staatsbosbeheer benadrukt in het bezit te zijn van zo’n 600 hectare in die regio. ”Wij hebben grond in dat gebied en het ligt binnen de Ecologische Hoofdstructuur”, verklaart de zegsvrouw. ”Dan is het niet meer dan normaal dat wij bij dit soort processen worden betrokken.”

In een debat met staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) donderdag sprak Tweede Kamerlid Ger Koopmans (CDA) zijn onbegrip uit over de betrokkenheid van Staatsbosbeheer bij het natuurproject in de provincie Flevoland. De dienst valt namelijk onder de verantwoordelijkheid van het kabinet, dat in het regeerakkoord juist heeft afgesproken geen medewerking te verlenen aan het Oostvaarderswold.

”Het is onacceptabel dat Staatsbosbeheer aan tafel zit”, zei Koopmans. ”Een dergelijke organisatie kan niet zomaar haar eigen goddelijke gang gaan.” Bleker beaamt dat. ”Een staat in een staat, dat kan niet”, zei hij. De staatssecretaris heeft inmiddels een brief naar Staatsbosbeheer gestuurd, waarin om uitleg wordt gevraagd. Berichtgeving over een persoonlijk gesprek wordt door beide instanties ontkend.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Ja ja 600 ha gekregen ,en dan hebben ze nog praatjes ook.
    Laat ze wat ze hebben maar eens fatsoenlijk beheren met al hun gekregen geld . BAH.

Of registreer je om te kunnen reageren.