Home

Nieuws 238 x bekeken

Speciaal team voor aanpak malafide uitzendbureaus

Den Haag – Minister Henk Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zet per 1 december een speciaal team in om malafide uitzendbureaus aan te pakken.

Het nieuwe Inspectieteam gaat nauw samenwerken met de Belastingdienst, Immigratie- en Naturalisatie Dienst, gemeenten, politie, justitie en met private partners als ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen), SNA (Stichting Normering Arbeid) en de SNCU (Stichting Naleving CAO voor Uitzendkrachten). Er worden extra mankrachten ingezet om de malafide uitzendbureaus aan te pakken.

Het ministerie legt tevens een zwarte lijst aan met verdachte bedrijven, die op korte termijn worden aangepakt. Ook komt er een landelijk meldpunt waar verdenkingen van malafide uitzendbureaus kunnen worden gemeld.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.